Het nieuwe boerenpaar

Het nieuwe boerenpaar
6 januari 2019 Jorg

Het nieuwe jaar is 5 dagen oud en Boekel heeft een nieuw Boerenpaar!

De eerste zaterdag in het nieuwe jaar is gereserveerd voor ‘t Boerefist. Nadat de Raad van elf ‘s middags de hersens had laten kraken op de nieuwe tips, de buik gevuld dankzij de goede verzorging van Mien en uiteindelijk het pak had aangeschoten was het tijd om af te reizen naar La Compagnie.

Bij binnenkomst bleek het centrale thema “40” te zijn. Want de Vliegenmeppers zijn niet de enige bewoners van La Compagnie die dit jaar een feestje hebben. Ook de Stg. Boerenbruiloft heeft dit jaar  feest: het 40e boerenpaar dit jaar!

De foto is wat wazig. Maar dit verhaal misschien ook wel…

Maar voordat dit nieuwe paar werd onthuld was het eerst tijd voor het afscheid van het oude paar: Mario en Yvonne. Maar dat was even lastig: zij zijn het slachtoffer van een ware sneeuwbom. Niet getreurd, de techniek lost dat op. Op het vliegveld van Insbruck, Terminal 2, Gate 18 hadden ze camera ter hand genomen en hun dankwoord voorbereid voor alle aanwezigen. Zo konden ze toch op een leuke manier dankjewel zeggen voor het prachtige jaar. De buurt “Bovenstehuis” was wel wat teleurgesteld, want Mario zou gruwelijk gaan uitdelen als hij er wel was geweest. Uiteraard wel leuk dat ze er toch waren om hun Mario en Yvonne weer op te nemen in de buurt.

Hierna volgende een optreden van “Trio JAM”. Dit Trio was voor de gelegenheid samengesteld om de hoogtepunten van 40 jaar Boerenparen onder de aandacht te brengen. Al snel kregen ze de zaal mee met hun meezingers op de wijze “hondje van de bakker” en komische anekdotes. Uit het verhaal bleek wel dat het een hechte vereniging is die naast het organiseren van de carnavalsactiviteiten ook op andere vlakken actief is. Op naar de 44 of zelfs 50 jaar/paar!

Dan het moment waarvoor toch iedereen kwam: de onthulling van het nieuwe paar. Het werd al snel drukker in de zaal: wie zou er tevoorschijn komen? Maar spreekstalmeester Jos hield ons niet lang in spanning: Mari en Carla Wijdeven zij het nieuwe Boerenpaar 2019!

Na de felicitaties ging entertainer Koossie Citroen ervoor zorgen dat de eerste polonaises van 2019 werden ingezet en kon het feest met Mari en Carla beginnen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*