Even terug blikken…

Even terug blikken…
26 maart 2019 Jorg

Even terug blikken op mijn carnavalsstage bij de Raad van 11…

 

Ik bij de Raad van 11, ja dat had ik zelf ook niet aan zien komen. Na een van de pronkzittingen eindigde ik bij Roel Nikkelen op de eieren. Het was overigens niet de eerste keer dat ik samen met de Raad ergens op de afterparty zat. Het gaat er al enkele jaren over of de Raad misschien iets voor mij zou zijn maar ik heb lang getwijfeld omdat ik mezelf niet helemaal vast wilde leggen aan de activiteiten van de Raad. Ik ga er zelf ook graag op uit en wil ook met m’n vrienden carnaval kunnen vieren. Bij Roel kwam het weer ter sprake en omdat Prins Job aangaf mijn stagebegeleider te willen zijn heb ik de volgende dag de knoop doorgehakt en aangegeven dat ik het ging doen. Tijdens de carnaval kreeg ik vaak de vraag waarom ik niet bij de Vliegenmeppers ben gegaan omdat mijn broer daar al bij zit. Ik moet zeggen dat ik de Vliegenmeppers ook een hele mooie club vind maar je moet een keuze maken. Misschien is het zo ook wel beter, twee bij dezelfde club is ook niet nodig 😉 Hopelijk brengt het zelfs wat meer verbroedering tussen de clubs, samen carnavallen is toch wat iedereen wil.

Vanaf toen ging het vrij snel allemaal, ik kon dezelfde week naar Van Rijbroek voor een pak en steek maar Adrie moest het bestellen want bij de Knöllekes is de gemiddelde lengte 1,90m (dat haal ik net niet). De steek die paste wel want de kop is groot zat . De maandag erop ben ik bij Joke en Piet een paar skôn schoen gaan halen en woensdag was m’n pak klaar. De volgende dag was mijn debuut in pak bij het openingsbal van de Kluisklepels in Huize Padua. Ik zal toch niet de reden zijn geweest dat ze dit jaar voor het eerst geen alcohol meer schonken in Padua?? Naderhand bij Boekel Sport regelde Prins Job als een ware mentor dat ik niets te kort kwam en kwamen die goud gele rakkers toch weer voor m’n neus te staan. Vrijdags met de Raad naar de sleuteloverdracht in de kerk en daarna was het een mooi fisje bij de Hollandse avond in Nia Domo.

Zaterdags.. man man wat was dat een heftig dagje. Deze dag niet in pak omdat ik me al lang er voor had opgegeven voor de Ally Pally beerpong, samen met Tim Schuijers. De eerste pot stonden we met 7-3 voor maar verloren we alsnog met 0-1. De tweede pot bakten we er niets meer van. Waar zou dat toch aan hebben gelegen? Maar wat was het gezellig! Leuke muziek, een leuke activiteit met een biertje er bij, das helemaal mijn ding. Sten Krol was de terechte winnaar dit jaar, maar volgend jaar gaan we opnieuw voor de winst! Iedereen vond het beerpong een kei leuk initiatief van de Knöllekes en ik verwacht dat het volgend jaar veel groter uitpakt en er een echte Ally Pally style finale gaat komen. Het feest ging binnen tot in de late uurtjes door. De bedoeling was dat ik die avond toch nog in pak zou gaan maar misschien was het ook maar beter dat ik undercover bleef. De zondag heb ik eerst met m’n kinderen de optocht gekeken en later in de middag en avond heb ik met vrienden carnaval gevierd.

Goed en wel weer op m’n benen stonden we maandag om 12:30u met de Raad in de Salut waar ik van plan was om als eerste drankje van die dag een bakkie koffie te nemen. Het werd van die goudgele koffie met een schuimkraag. Dat was letterlijk effe slikken maar gelukkig stonden Prins Job en Adjudant Vincent aan m’n zij om me door deze barre tijd heen te loodsen. De Donderjagers vieren dit jaar hun 44e carnaval, in de Salut werd daar natuurlijk extra aandacht aan gegeven. De Donderdagers hebben zelfs een speciaal speldje laten maken. Dit collectors item moet je gewoon hebben die worden veel waard, ze hebben er slechts 12.000 van laten maken. Op naar het Boerenbruidspaar.. samen met de Donderjagers zijn we naar Van Uden gegaan om daar Mari en Carla Wijdeven te feliciteren. Later in Nia Domo was er dit jaar na het klein Knöllekesbal weer de bierbladenbingo. Onder leiding van Gerard Krol en Marlous van Schijndel was het een mooie start van een super gezellige avond.

M’n stage loopt op een eind en op dinsdag wordt de carnaval afgesloten. Op mijn examendag starten we bij Café Tielemans waar Richard van Doren deze carnaval de prins is, mooie mens! Halverwege de middag komen we aan in ’t Menneke, mijn stamkroeg. Zoals ik al zei ga ik er graag op uit en kom ik al “enige jaren” in ’t Menneke voor gezelligheid en een lekker potje bier. Geheel onverwachts werd ik die middag door Joep het podium opgeroepen en werd ik geëerd met een zilveren speldje, echt een mooie waardering voor de hulp die ik Joep zo nu en dan heb gegeven! De dinsdagmiddag in het ’t Menneke staat bekend als een feestje op zich en als het aan mij ligt blijven we er volgend jaar langer met de Raad! ’s Avonds in Nia Domo is het nog bal en vatten we der nog “inne” waarna we de carnaval afsluiten met een rituele knolverbranding op het plein. Toen kwam het besef dat de carnaval was afgelopen. Shit wat nu? Toch nog maar even naar ’t Menneke, en jawel er waren er meer die nog even door wilde gaan.. yess! Toen het ook daar op een eind liep werd het tijd om mijn stagebegeleider op te gaan zoeken. Ik dacht; “Ge zut ut ok meemoake da ik er bij ben!”. Met een groepje kwamen we bij Prins Job en Josine, daar stond de muziek vol open en soep nog te pruttelen in de keuken. Hoppaa.. met de laatste carnavalsvierders ging de party in de Wilhelminastraat nog door tot het buiten licht werd. Conclusie, ik had geen betere stage kunnen hebben dan bij de Raad van 11.

Proost!
David van Grinsven

Beoordeling stage/stageverslag:

Beste David,

Je stagebegeleider, Prins Job, heeft je stageverslag beoordeeld en daarbij de volgende opmerkingen geplaatst:

# Deelname aan de activiteiten en vol gas tot het einde je plicht vervullen: cijfer 10.

# Bereidheid en inzet tot het nuttigen van alcohol, ook op momenten dat je denkt dat het niet gaat: cijfer 10.

# ‘Uiterlijk voorkomen’ tijdens carnaval: de lengte nemen we voor lief… pak stond erg goed… je uiterlijk werd zichtbaar minder naarmate het later werd en er meer werd gedronken 🙂 : cijfer 9

# Bewegen op de maat: cijfer 10, misschien kunnen enkelen bij jou in de leer 🙂

# Zangtalent: beter dan die van de Prins, maar dat is niet zo moeilijk. Maar hier heb ik wel een ontwikkelpunt te pakken 🙂 cijfer 7

Als oud-klasgenoot op de basisschool ben ik trots op het feit dat ik je stagebegeleider mocht zijn. Ik weet niet of ik jou altijd het goede voorbeeld heb gegeven, maar jij bent met vlag en wimpel geslaagd!

 We gaan elkaar nog vaker zien!

 Proost, alaaf en tot snel!

 Prins Job.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*