Een drukke zondag

Een drukke zondag
Jorg

Onze Prins Knillis Knol die heeft het maar zwaar. Als fanatiek carnavalist, voetbalfan, Formule 1 fan en padeller lopen zijn weekenden momenteel over.

Hij probeert er dan ook vakkundig onderuit te komen. Want een prins zonder scepter, die kan niet op pad. Aolling kapotgemakt hattie um. Het was prins Knillis Knal ipv Knol. Knal! Op de tafel. Heel ut ding naar de verdoemenis. “Zo”, zal ie gedacht hebben, “dat geeft een weekendje rust”. Maar daarvoor heeft ie nu net de verkeerde adjudant uitgekozen. Want Adjudant Hans die kan alles maken. Zolang het maar te lassen is, gaat hij geen uitdaging uit de weg.

Dus de scepter naar Adjudant Hans en jawel voor dit weekend was hij weer helemaal tip top in orde. Wel was er enige onrust. Wat gaat hij op de scepter lassen? Gelukkig sprong de secretaris in als verschaffer van de oude nieuwe Knullekes logo’s. Want voor je het weet heeft hij er een goal opgelast. Uit gewoonte natuurlijk, daar hittie slag van.

De Rawazzie promotiematerialen

Dus, zondag 20 november. Een drukke zondag. Want eerst heel veel foto’s op het plein. De carnavalskrant foto’s zijn gemaakt met dank aan Fransie Flits die wederom bereid was de foto’s te maken. Dan klaar om te gaan, maar nog efkes naar de bowling bar, wachten op de bus. Die kwam te laat. Bijna hadden we een bowling baan gehuurd, want dat ook een soort padel maar zonder (te) kort racket. Huh? Dat lijkt er toch helemaal niet op. Jawel hoor, er zijn diverse overeenkomsten. Ook daar sta je windvrij in een vierkante doos. De ballen liggen nooit ver weg dus hoef je niet steeds ballen te rapen. Je kunt er direct aan beginnen, lang oefenen is niet noodzakelijk. Én met alleen hard kun je niet winnen. Tju…als we dat had geweten had de bowling bond waarschijnlijk veel meer leden. Maar vergeet dat, terug naar de essentie van deze middag: Op receptie naar Zijtaart.

Want daar moesten we wel naar toe. Na de succesvolle “Knillis Knol on tour” waarbij Zijtaart was aangedaan door Prins Roel en Adjudant Hans voor Prins Hans en adjudant Roel kwamen zij,  Prins Hans en adjudant Roel op carnavalsdinsdag 2022 naar Boekel voor Prins Roel en Adjudant Hans. De heren van de Raad van 11 stonden met volle overtuiging open voor nog een bezoekje aan Zijtaart, niets dan goede herinneringen aan dat bezoek. Dus wij op pad naar Zijtaart, met een bus vol volk, instrumenten en Rawazzie promotieartikelen (6 mei 2023, schrijf in je agenda).

rundjes rijden op de mobiel

Maar zoals eerder gezegd een drukke zondag. Dus 18 mobieltjes aan met Formule 1. Kei boeiend, want Verstappen was al kampioen. Maar op een bijzondere wijze trekken sportevenementen in woestijnachtige landen onverwachte massa’s publiek en kijkers. Het is een kwestie van geduld voordat we daar ook op receptie moeten. Maar het bestuur heeft al uitgerekend dat het voordeliger is om een nep-raad van 11 leden in te huren en nep vorst Ali-Bom-barie dan met het hele spul in de bus van De Wit die kant uit te rijden. Kwestie van behoorlijk bestuur.

Terug naar de receptie in een prachtig MFC in het midden van Zijtaart. Gezelligheid alom (los van al die F1 mobieltjes) en veel getoeter enzo op het podium. Na enkele zinvolle beschouwingen van algemene ontwikkelingen en de gespreksstof met Katja was het sein daar: opstellen! Rawazzie zette hem lekker in daar kwam het aan. Allemaal naar het podium. Nogmaals: het ging deze middag dus om Prins Hans en adjudant Roel en dus niet om Prins Roel en Adjudant Hans. Spreekstalmeester Gerard had natuurlijk zijn stukske voorbereid en ook onderzoek gedaan in de zaal: Boeie! Ondanks de “belegen” Prinsen Hans en Roel en de adjudant Roel en Hans zat er nog volop energie in. Net als in onze dansgarde die een wervelende dans lieten

Wiljan hield het bord overeind op het podium. Altijd bereid om te helpen dieje mens.

zien.

De introrally was een makkie, met name dankzij de dames van Prins Hans en Adjudant Roel. Mocht je nu denken: de schrijver gebruikt steeds Prins Roel ipv Prins Knillis Knol, dat doet hij zeker om die namen te verwisselen met Prins Hans en Adjudant Roel van Zijtaart. Nee hoor. Net als spreekstalmeester Gerard snakt hij naar een prins met een gewone naam in plaats van Knillis Knol. Een naam zoals Karel, Toon, Harrie of Tim…

Klik hier voor nog meer foto’s

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*