D’n aller leste keer……….

D’n aller leste keer……….
21 februari 2017 Jorg

Nee, het is nog niet gedoan maar dit was wel de leste buitendorpse receptie van seizoen 2016-2017. Tijdens de allereerste keer ging het goed fout met de bus van De Wit (zie het verslag de allereerste keer). De bus verloor alle olie die in de leidingen te vinden was. Klaarblijkelijk han wij ook niet goed opgelet want gezien de kleur van de andere bus van De Wit reed deze achter onze olie lozende bus (zie foto).

Maar zonder oponthoud aangekomen in Uje was het “volle bak” De zaal in Markant puilde uit van al het volk. Gelukkig was er voor ons nog een plekje langs de bar. Dat kwam goed uit want na 2 dagen zittingen hedde nog verrekte veul (na)dorst. Niet lang daarna kwam ook ‘t Kuusegat (Veghel) binnen. Die hadden alle shooters die verkrijgbaar waren in Veghel meegenomen om de zaal van een feestelijk tint te voorzien.

Volgens een goed Boekels gebruik zen wij als leste aan de beurt op een receptie. Veel vereniging willen binnen komen, 1 glaasje drinken, het podium op en dan weer vol gas naar huis. De Knöllekes willen echter altijd op tijd binnen zijn, 1 glaasje drinken, nog wa buurten, nog 1 glaasje drinken, andere verenigingen met veel haast voor laten, nog meer drinken en dan als leste naar boven zodat ze in heel de regio een skonne afsluiting van hun receptie hebben. Zo ook in Uje: Volle bak bij binnenkomst, wa drinken, wa voor laten en uiteindelijk het podium op komme, omdraaien en zien da de zaal leeg is. Doar gaat onze act. Zoek 2 vrijwilligers, of wijs er een paar aan, stop dees in een Pokemon pak en plaats ze in een (lege) zaal en laat de prins ze maar zoeken. Gelukkig werd hij geblinddoekt anders waren we binnen 2 tellen klaar.

Ut fistje was er echter niet minder om. Rawazzi speelde mi vol geweld en alle aanwezige hadden veul leut. Moe maar voldaan gingen de Knollen weer naar Boekel waar diverse mensen nog een afzakkertje nodig hadden.

D’n allerleste keer was het ook voor Ben van Dooren en Rob van Boxmeer. Na dit seizoen verlaten ze de raad van elf, dus dit was voor hun d’n allerleste buitendorpse receptie. Ben van Dooren trok dit emotioneel niet meer dus had besloten om niet mee  noar Uje te gaan. De heren hebben al vaker geroepen dat ze stoppen en onlangs hebben ze dit weer aangegeven. Maar ditmaal onder het motto van Uje: Dor haauw ik oew an.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*