De allerlaatste receptie van Prins Henri en Adjudant Erik

De allerlaatste receptie van Prins Henri en Adjudant Erik
Leon

De allerlaatste receptie van Prins Henri en Adjudant Erik

981B5214

Wat, de allerlaatste receptie van prins Henri en Adjudant Erik??? Tis pas november???

Jaaaa, dat weten we, maar doordat carnaval zo vroeg valt, is dit toch echt de allerlaatste receptie van die twee! Tijd voor een onvergetelijke middag. We verzamelen dit keer bij Henri en Helma want traditiegetrouw wordt er na de laatste receptie op ludieke geëvalueerd bij de prins.  Voor een bakske koffie en een kuukske wordt gezorgd en dan is de bus er al. Op naar Gimmert waar Zijne Dorstlustige Hoogheid Dennis d’n Urste dit jaar de scepter zwaait met zunne adjudant Miquel en Gouvernante Daisy. Leus dit jaar is “As t effe kan, bende er dan”. Nou, wij waren er!

Het middagje begon nog rustig in het cafégedeelte van Dientje. Beetje buurten, met een scheel oog naar de Formule 1 gapen, voetbalstanden in de gaten houden, vorderingen van de prinsenwagen bespreken en slappe klets vertellen. Hetzelfde als anders dus. Een afvaardiging van de familie van prins en adjudant komen ook kijken. Dan is Rawazzie het zat. De toeters worden gepakt, de drumstokken worden in de hand gevat en Wesley beukt op zunne grote trom. Gas er op. Maar toch kijkt het dit keer anders. Tis wel heel veel gruun spul wat daar staat , toeteren, blazen, slaan en rammelen. Rawazzie heeft het slim aangepakt en alle zeven dochters bereid gevonden  om een deuntje mee te spelen. Het ziet er geweldig uit! Het biljart wordt snel ontdaan van de koffers en jassen want Prins Henri en Adjudant Erik staan te popelen om hun dans- en enthousiasmeerkunsten voor de laatste maal te vertonen. Dit keer hoeven ze niet lang alleen te staan want beider eega’s Helma en Lisette staan ook zo bovenop het biljart. Op de klanken van Rawazzie en de dochters deinen ze mee, springen ze het plafond er bijna uit en weten ze het vuurtje goed op te stoken. Nog een versnapering wordt er genuttigd en dan trommelt Vorst Twan ons op. We mogen op.

In de gang pookt Rawazzie het vuurtje nog eens op en onder een aanzwellend ho-ho-ho-hooooo van Die Burgwache warmen De Knollekes de zaal op. Dan naar binnen en wordt het aanwezige publiek meegenomen op de deinende klanken van Rawazzie. Zoals altijd heeft Vorst Twan zijn woordje klaar voor Prins Dennis d’n Urste en wordt deze na het zien van de showdans gevraagd een slinger te geven aan ons Rad der Knollen. Wederom de showdans en het moet gezegd. Prins Dennis d’n Urste doet het vrij aardig in zijn roze tutu. De polonaise gaat hem toch beter af er wordt knallend afscheid genomen van het officiële gedeelte in Gimmert. Gaan De Knollekes dan meteen naar huis? Nou, as t effe kan, dan benne wij er en blijven wij er. Zo dan! Dus wij blijven gezellig hangen in de receptiezaal bij Dientje.

Na ons mogen “de Vliegenmeppers” de receptie verblijden en wordt Dientje stilletjes aan overgenomen door de Boekelse carnavalsvierders. Prins Henri en Adjudant Erik moeten de fietsbeproeving van de Vliegenmeppers ook doorstaan en worden gezamenlijk derde waarbij het toch opvallend is dat Prins Henri iedereen het snot voor de ogen fietste, maar dat mag de pret niet drukken. Gezellig was het in ieder geval.

Prins Henri en Helma, Adjudant Erik en Lisette dank jullie wel voor dit fantastische jaar. Het was keigezellig en super leuk  dat jullie bij de club blijven.

Een speciaal vermelding is er voor de dochters Iris, Lotte, Anne en Vera van Prins Henri en Helma en  Eva, Roos en Sara van Adjudant Erik en Lisette die ons dit carnavalsseizoen vaak wisten te verrassen met hun gastoptredens zoals als Dansgarde of als Rawazzie XL. Dames, het was keiskon!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*