Bierfeste? Weinfeste!

Bierfeste? Weinfeste!
Jorg

WijfeestenLaura (33)Voor de aller-aller-aller-aller laatste keer gingen de Opdonders op pad naar het verre buitenland. In Duitsland, zo ongeveer in de Eifel hebben ze jaarlijks de wijnfeesten. De Opdonders, deze vrolijke groep muzikanten, hebben wel wat met Duitse deuntjes, wijn en feesten. En de Duitsers die hebben wel iets met de Opdonders. Reden genoeg om op een mooie zondag in oktober af te reizen naar Duitsland.

Maar dit keer waren het niet alleen de Opdonders. De Opdonders hadden het voorstel gedaan dat óók de mannen van de raad van elf het Duitse uitje maar eens moesten ervaren. En daar waren zeker gegadigden voor. Want de heren van de raad van elf die hebben ook wel iets met Duitse deuntjes, wijn en feesten. En ook met de Opdonders. En ook met de Duitse keuken. Kan dus alleen maar een succes zijn. En zeker als Helmi en Madeleine ook mee willen!

Het voorstel van de Opdonders was om iets van Oranje kledij aan te trekken. Maar gezien de recente Nederlandse sportieve prestaties voelde niet iedereen zich daar even happy bij. Daarom maar in smoking(shirt).

Uiteraard was het vertrekpunt van deze dag het clubhaus Nia Domo. Maar eerst ff een bak koffie, want niet alle Opdonders waren geheel ongeschonden door de feestavond de dag ervoor gekomen! Maar om 11 uur gingen we dan echt de bus in, waar chauffeur Piet de motor aanzwengelde en we ons buiten de Boekelse gemeentegrenzen gingen begeven.

De reis ging overigens naar het pittoreske Mayschoss in de Eifel. Zie ook bovenstaand Google maps plaatje. Een echt wijndorp. Tja denken sommigen dan: da’s mooi maar doe ons maar een pilske. Dat bleek achteraf een behoorlijke uitdaging te zijn.  Dat Mayschoss ligt in een mooi gebied. En de Opdonders waren er al vaker geweest en kennen dan ook de weg daar op hun duimpje. Wat ook scheelt is dat Elsendorp nog groter is en dat verdwalen niet zo heel waarschijnlijk is. Maar goed, het ligt mooi tussen de wijnranken en bergen en een kasteelruine boven op de berg die overzicht heeft over de hele vallei.

Aangekomen in Mayschloss zag chauffeur Piet direct een vrije parkeerplaats. Daar stond helemaal niemand. Wel jammer dat hij daarmee de uitrit van de brandweer blokkeerde, maar wie zeurt daar nu over?

Welnu, Mayschloss da’s geen grote plaats. Maar gezelligheid kennen ze er wel. Want op het dorpslein was er een bandje aan het waar een vrolijke zangeres het publiek vermaakte met haar hoge noten. Dus wij daar met z’n allen snel naar toe. En wat bleek: het was geen zangeres maar een 2 meter grote man die met een zwaar duits accent de Bee Gees aan het zingen was. Eenmaal bekomen van de schrik was het volgende nummer “I can see clearly now”, en wij inmiddels ook. Oplossing: wijn drinken. En dat hebben gedaan. Op dat mooie dorpspleintje hebben we wijn gedegusteerd, geproefd, gedronken, geslobberd, gezopen enz. Mocht je denken “genoeg met die wijn, doe mij maar wat anders!” dan kon je switchen van rotwein naar weisswein of van trocken naar iets wat voor zoet staat. Maar nee hoor niets anders het zijn gvd ook de WEINFESTE. In principe hadden we ook best wel uit de naam kunnen afleiden dat dat zou betekenen dat er geen bier getapt zou worden, maar niemand had deze conclusie getrokken. Welnu dan maar wijn. En nog meer wijn. En ja, op een gegeven moment begin je het zelfs lekker te vinden. De Opdonders zetten ondertussen een setje in. De eerste set was nog onwennig, maar de tweede set kregen ze het hele plein op de knieën en de de serenade van Niels aan een dame werd zeer goed ontvangen. Met de Opdonders aan het spelen

Worst met soep

Worst met soep

kwam er een zeer gezellige sfeer op de pleintje. Zo gezellig dat bepaalde personen zelfs speciaal verliefd werden op dames van de Opdonders. Maar wijn kan daarbij een rol hebben gespeeld.

Wat is er nog meer het vermelden waard? De volgende hoogtepunten willen we zeker niet onthouden:

  • Bestel je de combiaanbieding worst en soep, dan krijg je worst en soep. Men neme een bak, een flinke worst en kwakt daar dan een liter soep overheen;
  • In Duitse pittoreske restaurants is men gesteld op “ruhe”;
  • In de Weinkeller was kein platz mehr fur uns;
  • In Duitsland is het eten altijd goed. Veul en goeiekaup;
  • Roel en Jorg staan op de foto met 2 van de 3 bandleden, maar helaas niet met de 2 meter lange vent met een damesstemmetje;
  • Sommige Schlagerhits zijn onverwoestbaar;
  • In Mayschloss is danstalent dun gezaaid.

Het was een erg gezellige middag! Veel gelachen en gebuurt!

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*