Adjudantendag!

Adjudantendag!
Jorg

20150905_132413Dit jaar is Eric Verhoeven uitgekozen tot de 22 ste persoonlijke adjudant van cs de Knöllekes.
Aangezien 22 jaar bij de carnaval een jubileum is, konden wij als adjudanten dit niet zo aan ons voorbij laten gaan dus werd er besloten door 2 ex adjudanten om een adjudantendag te organiseren. Deze werd dan ook gehouden op zaterdag 5 september jl.

Al vroeg in de middag werd er afgereisd naar Oeteldonk. Waar we verzamelde bij Banketbakkerij Jan de Groot, jawel de bekende Bosschebollen bakkerij. Een ieder had er zin in, echter kregen de aanwezige toch eerst een tegenvaller te verwerken. In plaats van het verorberen van het Bossche lekkernij stond er een stadswandeling op het programma. Carnaval behoort tot een cultureel erfgoed vandaar dat er ook een culturele invulling moest worden gegeven aan dit uitstapje. Echter al snel sloeg ook toen weer de stemming om toen bleek dat de gidsen twee zeer rijk getalenteerde intellectuele veelweters waren die een geheel eigen interpretatie hadden van een stadswandeling. Veel gein en slappe klets werd er verteld door deze twee gidsen waarbij zelfs werd verteld hoe men vroeger viste op de “natte Gloppers”

Na een wandeling van iets meer dan een uur werden we toch beloond en konden we gaan genieten van de Bossche bol met koffie. Dit werd geserveerd in het kleinste café van ‘s-Hertogenbosch namelijk stadscafé d’n Burger, waar vervolgens de rest van de middag werd doorgebracht. Diverse personen hadden goed opgelet tijdens de ludieke stadswandeling en de slappe klets werd vervolgens ook lekker doorgezet.

Na de polonaise op “we goan 4 daag plat me de Knöllekes” werd het tijd om eerst de maagjes te vullen voordat er weer werd afgereisd naar Boekel. In Boekel aangekomen vond er nog een evaluatie plaats bij café t”Menneke waarbij we welkom werden geheten door een paar ex-prinsen. Deze ex-prinsen waren zeer geïnteresseerd in onze ervaringen, wellicht dat zij in navolging van de adjudanten een prinsendag gaan organiseren. In ieder geval konden de ex-adjudanten terugkijken op een zeer geslaagde dag.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*